اظهارنامه توسط شخصی که خود را ذی نفع و ذی حق در موضوعی می داند نگارش پیدا می کند و از طریق قوه قضاییه برای طرف مقابل ارسال می گردد، ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص اظهارنامه بیان می کند: «هر کس میتواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد. به طور کلی هر کس حق دارد اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به طور رسمی به وی برساند ضمن اظهارنامه به طرف ابلاغ نماید. اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاهها ابلاغ میشود.»
نکات مهم در خصوص اظهارنامه
یکی از مزایای اظهارنامه هزینه کم ارسال آن نسبت به دادخواست است بدین شرح که اظهارنامه به شما این فرصت را می دهد پیش از اقامه دعوی مطالب خود را به طرف مقابلتان بیان کنید و در صورت وجود شرایط بدون طرح دعوی و پرداخت هزینه دادرسی موضوع با توافق طرفین خاتمه پیدا کند.
هنگامی که شما از شخصی طلبکار هستید و آن شخص از ادای دین خود به شما امتناع می نماید شما می توانید مراتب طلبکاری خود و بدهکاری مخاطب را طی اظهارنامه به اطلاع ایشان برسانید و در این صورت مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه تاریخ ابلاغ اظهارنامه محاسبه می گردد.
باید توجه داشته باشید ارسال اظهارنامه می تواند دلیل بسیار خوبی علیه خود شما نیز محسوب شود بدین صورت که هر مطلبی که در اظهارنامه قید نمایید مثلا مطالب توهین آمیز یا عناوین مجرمانه ای را به طرف مقابل خود نسبت دهید به آن شخص این امکان را می دهید تا از طریق مراجع قضایی علیه شما طرح دعوی نمایند، همچنین طرف مقابل می تواند از اظهارات شما به ضرر خود شما استفاده کنند و به عبارت دیگر اظهارات شما در متن اظهارنامه اقرار محسوب می گردد لذا می بایست در نگارش متن اظهارنامه نهایت دقت را بکار ببرید.
در نهایت برای ارسال اظهارنامه می توانید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید و بهتر است متن اظهارنامه را از پیش تایپ نمایید و فایل تایپ شده را در اختیار آن دفاتر قرار بدهید.
این امکان برای شما فراهم می باشد تا برای تنظیم اظهارنامه یا اخذ مشاوره از طریق آنلاین، تلفنی یا حضوری با ما در ارتباط باشد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه حقوقی همیشه با قانون بوده و هرگونه بهره برداری از آن بدون ذکر منبع غیرقانونی بوده و پیگرد قضایی به همراه دارد.