چه زمانی باید شکوائیه نوشت؟
شکوائیه یا همان شکایت نامه اولین مرحله در دادخواهی در پرونده های کیفری می باشد، پس هر گاه صحبت از پرونده های کیفری شد باید بدانید نقطه آغاز آن شکوائیه است، شاید این پرسش برایتان ایجاد شود چه زمانی باید نسبت به ثبت شکوائیه اقدام گردد، هرگاه شخص یا اشخاصی از وقوع جرمی متضرر شوند در اصطلاح قانونی به آنها بزه دیده گفته می شود و این امکان برای بزه دیدگان مهیا است که با مراجعه به مراکز ذی صلاح نسبت به ثبت شکوائیه اقدام کنند. به بزه دیده ای که تعقیب کیفری مرتکب را درخواست کند «شاکی» و هرگاه جبران ضرر و زیان وارده را مطالبه کند «مدعی خصوصی» گفته می شود.
جرم چیست؟
جرم چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت وفق ماده 2 قانون مجازات مصوب سال 1392 هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می گردد، که قانون گذار در قانون مجازات و بعضا در سایر قوانین مصادیق آن را تعیین نموده است.
باید توجه داشت که جرم دارای دو حیثیت است عمومی و خصوصی، تعقیب متهم و اقامه دعوا از حیثیت عمومی برعهده دادستان و اقامه دعوا و درخواست تعقیب متهم از جهت حیثیت خصوصی با شاکی یا مدعی خصوصی است، در جرائم قابل گذشت تعقیب متهم فقط با شکایت شاکی آغاز می شود و با گذشت شاکی تعقیب متوقف می گردد.
جبران خسارت به چه صورت است؟
وفق ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری شاکی می تواند جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند برای این کار شاکی می بایست تصویر و رونوشت تمام اسناد و مدارک خود را پیوست پرونده نموده و به مرجع تعقیب تسلیم نماید و تا قبل از اعلام ختم دادرسی، دادخواست ضرر و زیان خود را تسلیم دادگاه کند.
برای ثبت شکوائیه باید چه اطلاعاتی داشته باشیم؟
برای ثبت شکوائیه شاکی باید نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل، شماره ملی، نشانی دقیق و شماره تلفن ثابت و همراه و کد پستی خود را در شکوائیه وارد نماید، در صورتی که به مشخصات و نشانی مشتکی عنه آگاهی دارد باید آن را در شکوائیه ثبت نماید و در غیر اینصورت نیازی به ثبت مشخصات مشتکی عنه نیست و نیز لازم است موضوع شکایت، تاریخ و محل وقوع جرم، ضرر و زیان وارده به خود و خواسته مورد مطالبه اش را به دقت در برگ شکوائیه درج نماید و همچنین ادله اثبات وقوع جرم از قبیل اسامی، مشخصات و نشانی شهود و مطلعان را در برگ شکوائیه قید نماید.
برای ثبت شکایت به کجا باید مراجعه کنیم؟
طبق ماده 37 قانون آیین دادرسی کیفری ضابطان دادگستری موظفند شکایت کتبی و شفاهی را همه وقت قبول نمایند و پس از دریافت شکایت، به شاکی رسید تحویل دهند و به فوریت پرونده را نزد دادستان ارسال کنند، در عمل نیز بزه دیده پس از تماس با پلیس 110 مطالب خود را به ضابط دادگستری بیان می نماید و رسید تحویل می گیرد سپس با مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم یا با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی شکوائیه خود را ثبت و جهت بررسی تشکیل پرونده بدهد.
این امکان برای شما مهیا می باشد تا برای تنظیم شکوائیه یا اخذ مشاوره از طریق آنلاین، تلفنی یا حضوری با ما در ارتباط باشد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه حقوقی همیشه با قانون بوده و هرگونه بهره برداری از آن بدون ذکر منبع غیرقانونی بوده و پیگرد قضایی به همراه دارد.